Rubriek Producttest – Chocolade met drop erin testen

Chocolade met drop erin; voordat ik naar Finland kwam had ik over die combinatie nog nooit nagedacht. Hier is het de normaalste zaak van de wereld om die smaken te combineren. Er zijn verschillende varianten, dus vandaag in de producttest: drie verschillende soorten chocolade met drop. Ze zijn allemaal van het traditionele merk Fazer wat naast chocolade ook vele andere producten maakt zoals snoepjes, kauwgom, taarten, luxe broodjes en gewoon brood. Dit is hun website: https://www.fazer.com/ Weinig informatie in het Engels, maar gelukkig wel in het duits! Oke, hier gaan we.

Reep 1: Salmiakkitäytesuklaa (melkchocolade met salmiakvulling)

Screenshot_20170511-182230
Fazer Salmiakkitäytesuklaa (melkchocolade met salmiakvulling)

Deze reep moet je dus niet ‘in je rugzak gooien’ want binnenin de chocolade zit voor 30 procent een vulling met grijsbruine vloeibare salmiak. De verpakking zit er erg traditioneel uit met het zwart, wit en rood. Het zout en zoet vliegt door mijn mond bij de eerste hap. Het is echt een intense smaakcombinatie. Ik zou hier absoluut niet een hele reep van willen opeten, maar opzich smaakt het goed en is het zoet en zout in balans. De romige melkchocolade zorgt ervoor dat het niet té extreem wordt.

Reep 2: Lontoo rae Maitosuklaa (melkchocolade met dropdragees)

Screenshot_20170511-181917
Fazer Lontoo Rae Maitosuklaa (melkchocolade met dropdragees)

De Lontoo rae is een reep melkchocolade met 16 procent bolletjes wit en zwart erin. Fazer zelf noemt deze dropdragees. Ik dacht dat het witte bolletje salmiak zou zijn en dan het zwarte bolletje drop. De verpakking ziet er luxe uit, door de gouden letters en traditionele opmaak. Bij het eerste blokje was ik al aangenaam verrast. Je proeft goed de structuur van de verschillende elementen: de romigheid van de melkchocolade, de knapperigheid van de witte bolletjes en  de plakkerigheid van de zwarte bolletjes. Het is echt een geslaagde reep, dit zouden de finnen echt naar Nederland moeten exporteren. Net als bij de eerste salmiakreep zijn ook de smaken bij deze reep erg intens, dus na drie blokjes heb je denk ik genoeg van chocoladedropsmaak voor minstens drie dagen.

Reep 3: Raspberry and liquorice infuced delicous white chocolate (witte chocolade met drop en framboos)

Screenshot_20170511-182039
Raspberry liquorice infused white chocolate (witte chocolade met drop en framboos)

Deze nog vrij nieuwe reep, is er een met witte chocolade en crips van drop (7%) en framboos (2%). De verpakking zit er erg stoer uit en de chocolade erg feestelijk. De eerste hap is een beetje vettig. Misschien dat deze reep echt in de koelkast moet, want het mist de ‘bite’. De smaken van de drop en framboos mixen sterk door de kleine flakes en het is lastig om de inviduele smaken te onderscheiden. Ook zijn de crisps allebei knapperig en dus niet ook plakkerig zoals bij de Lonto Rae reep. Op zich smaakt het lekker, zout en zoet, maar hij proeft niet zo speciaal als de andere twee. Als je een witte chocolade fan bent is dit jouw reep, want naar verhoudig zit er veel witte chocolade in en deze smaak wordt niet teveel overstemd door de drop en framboos.

Conclusie

Drop en chocolade: een intense, maar lekkere combinatie. In de juiste uitvoering, naar mijn idee de Lonto Rae, zeker een product dat vele mensen zullen lusten. Voornamelijk in landen waar al drop gegeten wordt, zoals in Nederland. Ik hoef de komende dagen geen drop of chocolade meer na deze ervaring, maar voor mensen die zowel graag chocolade als drop eten is dit het ideale verwenvoedsel.

Screenshot_20170511-181840
De drie repen chocolade met drop erin van Fazer
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s